Main
 
Ακαδημία των ΠολιτώνFriday, 2020-02-21, 7:10 AMWelcome Guest | RSS
Main
Site menu

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΠΡΩΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΚΕΨΥ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ

Εισαγωγή στη ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ εκπαίδευση με περιπετειώδεις ομαδικές δραστηριότητες

Εισηγητής: Κωστής Σταματόπουλος
Κυριακή:  τρία 10ωρα / Συνδρομή μέλους: 300 ευρώ  (10:00-18:00) μία φορά-Σάββατο ή Κυριακή
Πόλεις διεξαγωγής: Βόλος, Λάρισα, Ηράκλειο, Αθήνα και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή συγκεντρωθούν 20 τουλάχιστον άτομα.

Όσοι εγγράφεστε στα σεμινάριά μας, όπως το ετήσιο της συστημικής-οικογενειακής θεραπείας, να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια, όταν προσέρχεστε..Σας προειδοποιούμε..Εφαρμόζουμε ριζοσπαστικές μεθόδους διδασκαλίας. Δεν θέλουμε σπουδαστές τυφλωμένους από την ατομικότητα..Δημιουργούμε ομάδες..Έτσι τα τμήματα της Αθήνας και του Ηρακλείου την πρώτη μέρα θα συναντηθούν έξω κι όχι στην αίθουσα διδασκαλίας, για να ζήσουν την μάθηση μέσω περιπέτειας (adventure training), που θα τους βοηθήσει στην βιωματική κατανόηση της δυναμικής της ομάδας. Η συμβουλευτική μέσω περιπέτειας διεξάγεται σε ανοιχτό ή και κλειστό χώρο, και περιλαμβάνει στοιχεία της ανακαλυπτικής μάθησης και της εξερεύνησης

Η μάθηση μέσω περιπέτειας βασίζεται στις αρχές του Bruner, ο οποίος υποστήριζε ότι η απόκτηση νέων πληροφοριών δεν είναι αυτοσκοπός του ανθρώπου, αλλά συσχετίζεται πάντοτε με την κοινωνική προσαρμογή και την επίλυση προβλημάτων. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που ήδη κατέχετε χρησιμοποιούνται ως εφαλτήριο για την απόκτηση νέας γνώσης, μετασχηματίζονται και ελέγχονται για την καταλληλότητά τους σε καινούριες εμπειρίες.
Το Adventure Training, όπως είναι γνωστό διεθνώς, χρησιμοποιεί την ανακαλυπτική περιπέτεια, το παιχνίδι, τις ασκήσεις. Συνήθως διεξάγεται σε ανοιχτούς χώρους, όπου οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να συνεργαστούν, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και την εμπειρία, αν θέλουν να επιλύσουν κάποιο εύκολο ή δύσκολο πρόβλημα. Έτσι αναδεικνύεται η δυναμική της ομάδας, η συναισθηματική νοημοσύνη, αναδύονται οι ρόλοι του καθενός σε αυτήν, διδάσκεται η ηγεσία και η αντιμετώπιση κρίσεων. Σε μετέπειτα στάδια μπορεί να περιλαμβάνει αναβάσεις βουνών, περάσματα ποταμών κλπ, ανάλογα με τη συνοχή της ομάδας και τους στόχους, που τίθενται..
Συστημική θεραπεία αποκομμένη από την κοινωνιολογική και ψυχιατρική θεώρηση των συμμεταβολών κοινωνίας-οικογένειας δε νοείται..Αλλά μην φοβάστε..Τα θεωρητικά μαθήματα θα εμπλουτίζονται από την υποχρέωσή σας να μελετήσετε με το δικό σας ρυθμό το πλούσιο υλικό, που βρίσκεται αναρτημένο στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και να μιλήσετε με θεραπευτές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Όλο το υπόλοιπο σεμινάριο θα διεξαχθεί με βιωματικές ασκήσεις, που θα σας εισάγουν στο κατώφλι της συστημικής θεραπείας με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Πληροφορίες: 22510-54739 και academy@aigaion.org

Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που ήδη κατέχετε χρησιμοποιούνται ως εφαλτήριο για την απόκτηση νέας γνώσης, μετασχηματίζονται και ελέγχονται για την καταλληλότητά τους σε καινούριες εμπειρίες. Το Adventure Training, όπως είναι γνωστό διεθνώς, χρησιμοποιεί την ανακαλυπτική περιπέτεια, το παιχνίδι, τις ασκήσεις. Συνήθως διεξάγεται σε ανοιχτούς χώρους, όπου οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να συνεργαστούν, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και την εμπειρία, αν θέλουν να επιλύσουν κάποιο εύκολο ή δύσκολο πρόβλημα. Έτσι αναδεικνύεται η δυναμική της ομάδας, η συναισθηματική νοημοσύνη, αναδύονται οι ρόλοι του καθενός σε αυτήν, διδάσκεται η ηγεσία και η αντιμετώπιση κρίσεων.

Ενδεικτικές Θεματικές ενότητες:
o Εισαγωγή στη βιωματική εκπαίδευση
o Βασικές έννοιες & όροι
o Στόχοι, περιεχόμενο, και μορφή
o Ιστορία
o Θεωρητικό υπόβαθρο
o Μάθηση και εκπαίδευση
o Συνέχεια και αλληλεπίδραση της εμπειρίας (JohnDewey)
o Εμπειρική μάθηση και εμπειρική εκπαίδευση (Carl Rogers)
o Ο εμπειρικός μαθησιακός κύκλος (David Kolb)
o Διαδικασία μάθησης
o Επιστήμη της Δράσης (Chris Argyris)
o Συμπεριφορές και αντιδράσεις
o Η εξέλιξη της διευκόλυνσης
o Ο διευκολυντής
o Από τη Θεωρία στην Πράξη
o Ειδικές ομάδες (άτομα με αναπηρία)
ONLINE ΑΙΤΗΣΗ

ΕΑΡΙΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΝΕΟ!!! 2013-2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
«  February 2020  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Traffic

Tag Board


Copyright MyCorp © 2020
Make a free website with uCoz