Main
 
Ακαδημία των ΠολιτώνTuesday, 2023-01-31, 6:41 PMWelcome Guest | RSS
Main
Site menu

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΠΡΩΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΚΕΨΥ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ

Ακαδημία Πολιτών Λέσβου

Η Εταιρεία Λεσβιακών Μελετών, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ίδρυσε, για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011, Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με την επωνυμία "Ακαδημία των Πολιτών Λέσβου". Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος κ. Παπάνης είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ η γραμματειακή, διοικητική και οργανωτική υποστήριξη της Ακαδημίας απαρτίζεται από μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που απασχολούνται σε προγράμματα επιμόρφωσης στα πλαίσια δράσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμά μας για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία.

Οι επωφελούμενοι από αυτή την εκπαιδευτική προσφορά θα είναι πολίτες του νησιού μας και του Αιγαίου ανεξαρτήτως μόρφωσης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Τα ακαδημαϊκά αντικείμενα έχουν επιλεγεί αλλά και θα επιλεγούν με γνώμονα τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα των πολιτών αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των παρεχόμενων γνώσεων σε ατομικό ή και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάποιοι από τους κύκλους των διαλέξεων θα αφορούν την Ιατρική, την Τέχνη και Πολιτισμό, τη Ψυχολογία, την Ιστορία και τη Λογοτεχνία. Τα μαθήματα απευθύνονται σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, φοιτητές, ανέργους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες κλπ. και όλους όσους θεωρούν ότι η Παιδεία για αυτούς που ευτυχούν είναι στολίδι και για όσους δυστυχούν καταφύγιο'.

Οι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλουν δίδακτρα, παρά μόνο συνδρομή μέλους 30 ευρώ ετησίως, ενώ τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 16.00-19.00 και 19.00-22.00, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Μικράς Ασίας 2 Μυτιλήνη) ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση τους από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η διάρκεια τους για το τρέχον ακαδημαικό έτος καθορίζεται από Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010 έως 30 Ιουνίου 2011. Μετά το τέλος των διαλέξεων – μαθημάτων θα χορηγούνται στους ακροατές, που παρακολούθησαν με συνέπεια τις ομιλίες-διαλέξεις, σχετικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης. Παράλληλα με τις διαλέξεις θα διοργανωθούν βιωματικά σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές εκδρομές, που θα συντείνουν στην διαμόρφωση της Κοινωνίας της Γνώσης.

Η Ακαδημία των Πολιτών προέκυψε ως διαπιστωμένη ανάγκη των κατοίκων του Αιγαίου σε μια περίοδο που το Κράτος Πρόνοιας δέχεται σκληρούς κλυδωνισμούς. Η σύνδεση της δράσης αυτής με την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη είναι προφανής.

Άμεσος στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση της πνευματικής ζωής του Αιγαίου και να αποτελέσουμε εφαλτήριο, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμα και τα υπόλοιπα νησιά
Εκτός από το μορφωτικό έργο που θα παρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι σε θέση να δημιουργήσει κυψέλες και δομές πολιτισμού μακροχρόνιας διάρκειας, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος μας σε ένα πιο ευρύ και ανοιχτό πεδίο συμμετοχής και ενδιαφέροντος.

Στα σεμινάρια της Ακαδημίας των Πολιτών πρόκειται να διδάξουν παγκοσμίου κύρους επιστήμονες που θα προσκαλούνται ανάλογα με την εξειδίκευσή τους και την εμπειρία τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και από το εξωτερικό.

Καλούμε τους δήμους της Λέσβου να διευκολύνουν την πρόσβαση των δημοτών τους στην πόλη της Μυτιλήνης για την παρακολούθηση των διαλέξεων (με τη χρήση ειδικών λεωφορείων) και όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ευόδωση της προσπάθειας αυτής. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε προσφορά θα δημοσιοποιηθεί ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του έργου και της κοινωνικής ευθύνης.

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε όλοι θετικά στην πρότασή μας, ώστε να υλοποιηθεί ο νέος πνευματικός θεσμός του Αιγαίου.

Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου – Επιστημονικά Υπεύθυνος της Ακαδημίας των Πολιτών Λέσβου

Email: academy@aigaion.org

Site:civilacademy.ucoz.orgΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ


Η Ακαδημία των Πολιτών είναι μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2010 υπό την επιστημονική εποπτεία του κ. Παπάνη Ευστράτιου, προέδρου της Ακαδημίας και Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμα για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία. Η Ακαδημία των Πολιτών είναι ένα Πανεπιστήμιο για όλους. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της περιοχής ανεξαιρέτως ηλικίας (άνω των 18), φύλου, εκπαίδευσης, θρησκείας κλπ.

Ακαδημαϊκά Έτη

Το συνολικό πρόγραμμα της Ακαδημίας των Πολιτών είναι τετραετές (2011-2015). Το κάθε ακαδημαϊκό έτος έχει διάρκεια από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο και χωρίζεται σε δύο κύκλους σπουδών με εξάμηνη διάρκεια. 

Α’ Ακαδημαϊκό Έτος

Το πρώτο ακαδημαϊκό έτος της Ακαδημίας Πολιτών Λέσβου (Οκτώβριος 2012 – Ιούνιος 2012) θα έχει ως αντικείμενο Συμβουλευτική/ Οικογενειακή Θεραπεία και κάθε Παρασκευή Ιστορία/Ιστορία Τέχνης. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Β’ Ακαδημαϊκό Έτος

Το δεύτερο ακαδημαϊκό έτος της Ακαδημίας Πολιτών Λέσβου θα έχει ως αντικείμενο: 1ο εξάμηνο Λαογραφία και 2ο εξάμηνο Ιστορία. Παιδαγωγική Ψυχολογία/ Ειδική αγωγή. 

Εγγραφές

Οι εγγραφές για την Ακαδημία των Πολιτών Λέσβου για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 έχουν ήδη ξεκινήσει στα γραφεία της Εταιρείας (Σαπφούς 3, 1ος όροφος). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν στην γραμματεία μια φωτοτυπία (διπλής όψης) της αστυνομικής τους ταυτότητας και μία έγχρωμη φωτογραφία για την έκδοση σπουδαστικής ταυτότητας. Ο σπουδαστής είναι υποχρεωμένος να δώσει τα βασικά προσωπικά του στοιχεία, προκειμένου να εγγραφεί στο μαθητολόγιο της Ακαδημίας και να εκδοθεί η Κάρτα Σπουδαστή και η Βεβαίωση Παρακολούθησης. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν αποκλειστικά για χρήση της Ακαδημίας των Πολιτών και ουδεμία πρόσβαση επιτρέπεται σε υπηρεσία ή άλλον φορέα.

Συνδρομή μέλους

Ο εκάστοτε σπουδαστής κατά την προσέλευσή του για την εγγραφή στην γραμματεία, μαζί με τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να καταβάλει συνδρομή μέλους 50 € ετησίως που αφορά το συνολικό κόστος για την παρακολούθηση και των δύο κύκλων σπουδών κάθε Ακαδημαϊκού έτους. Η Ακαδημία Πολιτών υποχρεούται στην έκδοση νόμιμης απόδειξης.

Κάρτα Σπουδαστή

Με την έναρξη της Ακαδημαϊκής περιόδου παρέχεται στον σπουδαστή κάρτα, η οποία είναι προσωπική και θα πρέπει να επιδεικνύει κατά την είσοδο του στον χώρο των διαλέξεων. Την σπουδαστική κάρτα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να την έχει μαζί του και να την επιδεικνύει και κατά τις αγορές σε επιχειρήσεις της πόλης που είναι συμβεβλημένες με την Ακαδημία Πολιτών, για να του παρέχεται ειδική έκπτωση. Κατάλογος με τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις δίνεται κατά την εγγραφή.

Σημειώσεις

Η Ακαδημία των Πολιτών παρέχει δωρεάν διδακτικό υλικό, το οποίο είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Εάν κάποιος σπουδαστής επιθυμεί έντυπες σημειώσεις καταβάλλοντας το ανάλογο ποσό για φωτοτυπίες.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Μετά το πέρας του κάθε κύκλου σπουδών η Ακαδημία των Πολιτών παρέχει Βεβαίωση Παρακολούθησης στους σπουδαστές, που δεν έχουν ξεπεράσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο απουσιών (3 εβδομαδιαίες συναντήσεις).

Επικοινωνία – Γραμματεία

Η γραμματεία της Ακαδημίας των Πολιτών παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στους ενδιαφερομένους καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 11.00 – 13.00 στην τηλεφωνική γραμμή 2251054739-6970069007 και στα κάτωθι ηλεκτρονικά μέσα:

facebook: Ακαδημία Πολιτών Λέσβου

e-mail : academy@aigaion.org
ONLINE ΑΙΤΗΣΗ

ΕΑΡΙΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΝΕΟ!!! 2013-2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
«  January 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Traffic

Tag Board


Copyright MyCorp © 2023
Make a free website with uCoz