Main
 
Ακαδημία των ΠολιτώνTuesday, 2023-01-31, 7:42 PMWelcome Guest | RSS
Main
Site menu

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΠΡΩΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΚΕΨΥ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗΑκαδημία Πολιτών Λάρισας

(Λαϊκό Πανεπιστήμιο)

Ένας καινοτόμος θεσμός ιδρύεται στο Νομό μας: η Ακαδημία Πολιτών Λάρισας.

Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμά μας για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία.

Την απρόσκοπτη και επιστημονικά τεκμηριωμένη λειτουργία της Ακαδημίας Πολιτών Λάρισας εγγυώνται το Εργαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ τη λειτουργία της αναλαμβάνει η Ακαδημία Πολιτών με τη στήριξη όλων των φορέων της Λάρισας.

Οι επωφελούμενοι από αυτή την εκπαιδευτική προσφορά θα είναι πολίτες της Θεσσαλίας ανεξαρτήτως μόρφωσης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Τα ακαδημαϊκά αντικείμενα έχουν επιλεγεί με γνώμονα τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα των πολιτών αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των παρεχόμενων γνώσεων σε ατομικό ή και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάποιοι από τους κύκλους των διαλέξεων θα αφορούν την Ιατρική, την Τέχνη και Πολιτισμό, τη Ψυχολογία, την Ιστορία και τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, τη Δημοσιογραφία, τη Φυσική κλπ. Τα μαθήματα απευθύνονται σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, φοιτητές, ανέργους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες κλπ. και όλους όσους θεωρούν ότι η Παιδεία για αυτούς που ευτυχούν είναι στολίδι και για όσους δυστυχούν καταφύγιο.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο πρώτος κύκλος διαλέξεων θα αφορά στον τομέα της Ψυχολογίας.

Οι συμμετέχοντες δεν θα καταβάλουν δίδακτρα, παρά μόνο συνδρομή μέλους 80 ετησίως (26 εβδομαδιαίες συναντήσεις) ενώ τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη από 16.00 μέχρι 19.00 και από 19.00 μέχρι 22.00, στο κέντρο της Λάρισας, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση τους από όλους τους ενδιαφερόμενους. Η διάρκειά τους για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος καθορίζεται από Πέμπτη 3η Μαρτίου 2011 έως 16 Ιουνίου 2011. Μετά το τέλος των διαλέξεων – μαθημάτων θα χορηγούνται στους ακροατές, που παρακολούθησαν με συνέπεια τις ομιλίες-διαλέξεις, σχετικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης. Παράλληλα με τις διαλέξεις θα διοργανωθούν βιωματικά σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές εκδρομές, που θα συντείνουν στην διαμόρφωση της Κοινωνίας της Γνώσης.

Στα σεμινάρια της Ακαδημίας Πολιτών Λάρισας πρόκειται να διδάξουν παγκοσμίου κύρους επιστήμονες που θα προσκαλούνται ανάλογα με την εξειδίκευσή τους και την εμπειρία τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και από το εξωτερικό.

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε όλοι θετικά στην πρότασή μας, ώστε να υλοποιηθεί ο νέος αυτός πνευματικός θεσμός.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα θα διατεθούν για πολιτιστικές εκδηλώσεις και συνέδρια που θα διοργανωθούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Πληροφορίες και εγγραφές με μία απλή τηλεφωνική ή ηλεκτρονική αίτηση
Τηλέφωνα: 6974496312- 6973303524-2251054739
E-mail: academy@aigaion.org


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Ακαδημία των Πολιτών Λάρισας είναι ένας θεσμός, ο οποίος λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2011. Διοικητικά υπάγεται στην Ακαδημία των Πολιτών, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που εδρεύει στη Μυτιλήνη. Ο τοπικός επιστημονικά υπεύθυνος είναι η κ. Τσιτσανούδη Νικολέτα, Λέκτορας υπό διορισμό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ τη διοικητική υποστήριξη έχουν η κ. Φρανσέ Έμυλυ και ο κ. Ευθύμιος Τσαγκαλάς.

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Πρόκειται για ένα θεσμό ελεύθερης και δημιουργικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, διανοουμένων και επιστημόνων και σημαντικό εύρος θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος. Τέτοιες ή παρόμοιες μορφές επιμόρφωσης μέχρι τώρα έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, με φορείς υλοποίησης Δήμους, Νομαρχίες, Ινστιτούτα και Πνευματικά Ιδρύματα και με την οικονομική συνδρομή και συμπαράσταση επιχειρηματιών και εταιριών, που πιστεύουν και συμμερίζονται το κοινό όραμα για κοινωνική προσφορά, μόρφωση και δημιουργία. Η Ακαδημία των Πολιτών είναι ένα Πανεπιστήμιο για όλους. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της περιοχής ανεξαιρέτως ηλικίας (άνω των 18), φύλου, εκπαίδευσης, θρησκείας κλπ.

Ακαδημαϊκά Έτη

Το συνολικό πρόγραμμα της Ακαδημίας των Πολιτών είναι τετραετές (2011-2015). Το κάθε ακαδημαϊκό έτος έχει διάρκεια από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιανουάριο και χωρίζεται σε δύο κύκλους σπουδών με εξάμηνη διάρκεια. 

Α’ Ακαδημαϊκό Έτος

Ο α’ κύκλος του πρώτου ακαδημαϊκού έτους της Ακαδημίας Πολιτών Λάρισας έχει ως αντικείμενο την Ιστορία/Ιστορία Τέχνης κάθε Πέμπτη και Συμβουλευτική Οικογενειακή θεραπεία κάθε Παρασκευή για το χειμερινό εξάμηνο(α΄ κύκλος), ενώ ο β’ κύκλος θα έχει ως αντικείμενο τη Λαογραφία κάθε Πέμπτη και Παιδαγωγική Ψυχολογία/ Ειδική Αγωγή κάθε Παρασκευή για το εαρινό. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αίθουσα ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ 

Εγγραφές

Lobby του ξενοδοχείου Διόνυσος καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 19.00μ.μ.-21.00μ.μ..
Τσαγκαλάς Θέμης (6974496312)
Φρανσέ Έμιλυ, (6973303524) συντονιστές του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.
& 2251054739 

Δίδακτρα

Ο εκάστοτε σπουδαστής κατά την προσέλευσή του για την εγγραφή στην γραμματεία, μαζί με τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να καταβάλει συνδρομή μέλους 80 € ετησίως, που αφορά το συνολικό κόστος για την παρακολούθηση και των δύο κύκλων σπουδών κάθε Ακαδημαϊκού έτους. Η Ακαδημία Πολιτών υποχρεούται στην έκδοση νόμιμης απόδειξης. Σημειώνεται ότι οι σπουδαστές του α’ κύκλου δεν πληρώνουν δίδακτρα για τον β’ κύκλο, ενώ όσοι εγγράφονται για πρώτη φορά πρέπει να καταβάλουν συνδρομή μέλους 80 ευρώ για τον ετήσιο κύκλο.

Κάρτα Σπουδαστή

Με την έναρξη της Ακαδημαϊκής περιόδου παρέχεται στον σπουδαστή κάρτα, η οποία είναι προσωπική και θα πρέπει να επιδεικνύει κατά την είσοδο του στον χώρο των διαλέξεων. Την σπουδαστική κάρτα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να την έχει μαζί του και να την επιδεικνύει και κατά τις αγορές σε επιχειρήσεις της πόλης που είναι συμβεβλημένες με την Ακαδημία Πολιτών, για να του παρέχεται ειδική έκπτωση. Κατάλογος με τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις δίνεται κατά την εγγραφή.

Σημειώσεις

Η Ακαδημία των Πολιτών παρέχει δωρεάν διδακτικό υλικό, το οποίο είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Εάν κάποιος σπουδαστής επιθυμεί έντυπες σημειώσεις καταβάλλοντας το ανάλογο ποσό για φωτοτυπίες.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Μετά το πέρας του κάθε κύκλου σπουδών η Ακαδημία των Πολιτών παρέχει Βεβαίωση Παρακολούθησης στους σπουδαστές, που δεν έχουν ξεπεράσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο απουσιών (3 εβδομαδιαίες συναντήσεις).

Επικοινωνία – Γραμματεία

Η γραμματεία της Ακαδημίας των Πολιτών Λάρισας παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στους ενδιαφερομένους καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου στην τηλεφωνική γραμμή  
Τσαγκαλάς Θέμης ( 6973303524)
Φρανσέ Έμιλυ, (6973303524) 
& 2251054739 και στα κάτωθι ηλεκτρονικά μέσα:

E-mail: academy@aigaion.org

facebook: Ακαδημία Πολιτών ΛάρισαςONLINE ΑΙΤΗΣΗ

ΕΑΡΙΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΝΕΟ!!! 2013-2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
«  January 2023  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Traffic

Tag Board


Copyright MyCorp © 2023
Make a free website with uCoz