Main
 
Ακαδημία των ΠολιτώνMonday, 2018-12-17, 3:25 PMWelcome Guest | RSS
Main
Site menu

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΠΡΩΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΚΕΨΥ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


«Είσαι το τόξο που θα τινάξει προς τα εμπρός τα παιδιά σου σαν βέλη! 
Κάνε τοξότη η σαΐτα που κρατάς στα χέρια σου να σημαίνει χαρά»

«Ο κήπος του προφήτη» Χαλίλ Γκιμπράν

Στη σύγχρονη πραγματικότητα που κυρίως χαρακτηρίζεται από ασάφεια, αβεβαιότητα, σύγχυση και κρίση αξιών που ίσως κάποτε θεωρούνταν δεδομένες, γονείς, δάσκαλοι και επαγγελματίες που ασχολούνται με παιδιά, καλούνται να διατηρήσουν σταθερό και ήρεμο το πλαίσιο στο οποίο αυτά ζουν ή κινούνται. 

Δεσμοί αγάπης και ρόλοι γύρω από τα παιδιά, τα οποία αποτελούν συχνά το κέντρο της οικογένειας, οφείλουν να διατηρηθούν ανέπαφοι από τις εξωτερικές συγκυρίες ώστε να διασφαλιστεί η αίσθηση ασφάλειας και ισορροπίας που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τα παιδιά.

Πώς μπορεί να γίνει εφικτό; Ποιες οι μέθοδοι και πρακτικές της διαπαιδαγώγησης που μπορούν να φανούν χρήσιμες; Πώς η νέα γενιά θα εφοδιαστεί με εκείνες τις δεξιότητες που θα τη βοηθήσουν να υπερβεί το αδιέξοδο;

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι οι επιμορφούμενοι, με τη θεωρητική κατάρτιση, που θα ενδυναμώνεται και θα εμπλουτίζεται με πρακτική και κυρίως βιωματική μάθηση (δηλ. βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων, περιστατικά από τη σύγχρονη θεραπευτική πράξη κ.λ.π.), να κατοχυρώσουν την ήδη αποκτημένη τους γνώση, να συζητήσουν τις απόψεις τους με την ομάδα, να πάρουν απαντήσεις για φλέγοντα ζητήματα διαπαιδαγώγησης, να θεμελιώσουν νέες πρακτικές, να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν σε νέες τεχνικές. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν περιστατικά από το δικό τους επαγγελματικό ή άλλο πλαίσιο και να ακούσουν ιδέες και την προσέγγιση των εκπαιδευτών. Κεντρικά θέματα του σεμιναρίου είναι:

Οι σχέσεις γονιών - παιδιών, σχολείου - παιδιών, γονιών – σχολείου και τα εξελικτικά τους στάδια

τι σημαίνει ανθρώπινη επικοινωνία : η ποιότητα της και η επιρροή της στις σχέσεις

παρακίνηση, δημιουργικότητα, πρωτοβουλία των παιδιών και η διαχείριση τους από τους ενηλίκους

αυτοπεποίθηση, ψυχική ανθεκτικότητα

πώς οριοθετούνται τα παιδιά, πώς θα διαφυλαχθεί η αποτελεσματικότητα της οριοθέτησης;

συναισθηματική νοημοσύνη, πώς θα την αναπτύξουμε στα παιδιά , πώς ωφελεί τις σχέσεις μας

επίλυση συγκρούσεων - πώς οι συγκρούσεις θα φέρουν εποικοδομητικά αποτελέσματα στις σχέσεις μας

δυσκολίες ( μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες συμπεριφοράς, ελλειμματική προσοχή κ.λ.π.) και η διαχείριση τους από τους ενηλίκους

οικονομική κρίση και οικογένεια 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, δασκάλους, επαγγελματίες ψυχοκοινωνικών επαγγελμάτων, φοιτητές κοινωνικών επιστημών και γενικά κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να διαπραγματευτεί και να πειραματιστεί θεωρητικά και πρακτικά σε σύγχρονες απόψεις γύρω από θέματα διαπαιδαγώγησης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την ακαδημαϊκή χρονιά 2012 - 2013 από Οκτώβριο έως και Ιούλιο ένα Σάββατο ή Κυριακή το μήνα από τις 10.00 π.μ.- 18.00μ.μ. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης (120 ώρες) .

Το σεμινάριο θα διεκπεραιώνεται από έναν εκπαιδευτή και δύο συμπληρωματικούς σε κάθε πόλη, έτσι ώστε να μη χάνεται η συνοχή και η αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Αριθμός συμμετεχόντων : 40 άτομα ανά τμήμα

Συνδρομή μέλους: 80 ευρώ το μήνα

Τόπος Διεξαγωγής: Οι πόλεις που λειτουργεί η Ακαδημία των Πολιτών
ONLINE ΑΙΤΗΣΗ

ΕΑΡΙΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΝΕΟ!!! 2013-2014

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
«  December 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Traffic

Tag Board


Copyright MyCorp © 2018
Make a free website with uCoz